Wel of geen palmboom in je huis?

Beter gezegd: wel of geen palmboom kopen voor in de tuin. De palmboom heeft de afgelopen jaren enorm veel populariteit verworven onder liefhebbers van tuinieren en dergelijke. Ook onder de natuurliefhebbers stijgende populariteit enorm. Dit komt omdat palmbomen talloze voordelen hebben. Behalve de natuurlijke biologische voordelen die ze hebben en de invloed die dat heeft op de flora en fauna ah en de biodiversiteit in diens omgeving, heeft de palmboom een sentiment wat algemeen gedeeld wordt. Het gaat hierbij natuurlijk over het fenomeen vakantie. De overgrote meerderheid van de mensen associeert palmboom namelijk met de tropen, exotische bestemmingen en dergelijke. Dit is deels een psychologische fenomenen en deels uit de praktijk.  

Palmboom in de tuin

Een palmboom kun je in principe in de tuin zetten, echter is het hierbij belangrijk om onderscheid te maken in welke soorten er zijn en hierbij de juiste soort te kiezen. Zoals je weet, komen palmbomen immers uit een tropisch klimaat. Dat betekent dat het hierbij gaat om hogere temperaturen en hoogstwaarschijnlijk minder regen dan in dit klimaat. De winters daar zijn ook absoluut niet zoals de winters hier. Daarvoor bestaat de palmboom soort die winterharde iets sterker nog, het is naar meerdere soorten. Winterhard houdt in dat deze boom een stevige winter zonder moeite kan overleven. Dat is immers wel belangrijk.

Overwegingen

De dingen die je moet overwegen, zijn zoals met alle andere planten en bomen hetzelfde. Het gaat hierbij dan natuurlijk om het onderhoud. Dat betekent water geven, snoeien, en andere eventuele zaken. Een boom regelmatig water nodig, zeker. Twee a drie keer per week is zeer normaal. Een groot nadeel aan het downloaden is dat ze rond de groene streek erg gevoelig zijn voor schimmels. Deze schimmels kunnen in de pan onze taal zijn en kunnen eveneens problemen en ziektes voor oorzaken bijvoorbeeld bij huisdieren of kinderen.