Aan het werk

Een baan is een groot thema in een mensenleven. Daar moet je wel tevreden over zijn. Dat brengt je rust en geluk in je bestaan. Daarom is het o zo belangrijk om werk te hebben wat bij je past. Dat gaat over je talenten kunnen benutten, je ambities waarmaken en voldoening halen uit je dagelijkse werkzaamheden. Een baan die op je lijf is geschreven is hard to get. Daar komt nogal wat bij kijken. Een goed en uitgebreid outplacementtraject helpt je op weg naar goed werk. De wensen die een werkzoekende heeft kunnen heel divers zijn. Of het voor jou nu belangrijk is om de werktijden goed met schoolgaande kinderen te kunnen combineren, een topsalaris, werk in je regio of een baan met leuke collega’s. Alle wensen die er rondom je werk bestaan zijn van belang. In een traject van zoeken naar werk kan een outplacementbureau al die dingen voor je in kaart brengen. De werkzoekende is de spil waar het om draait. Ze hebben allerlei tools en vakkennis in huis om tevreden werknemers en werkgevers te krijgen.

Bemiddeling

Ze zijn een schakel tussen de mensen die werk zoeken en de bedrijven die personeel nodig hebben. In dat schakelpunt gebeurt heel veel. Voor een goede match tussen werkgever en werknemer brengen ze beide partijen uitgebreid in beeld. Wat voor type bedrijf is op zoek naar een goede kandidaat voor de openstaande functie. Welke visie en ambitie streven ze na? Wat hebben ze daarvoor nodig in hun personeelsbestand? Mensen op de werkvloer of moet er ondersteuning komen in het management team? Voor vast of is een flexcontract hier meer geschikt? De andere partij in Outplacement heeft andere behoeften en wensen. Wanneer een outplacementbureau de persoonlijke wensen en heeft afgetast waar ambities en talenten liggen, kan de bemiddeling beginnen. Soms is hieraan voorafgaand scholing of training van de sollicitant gewenst. Dit kan zijn op het gebied van loopbaanbegeleiding of sollicitatietraining. Maar even zo vaak gaat het om vakinhoudelijke bijscholing, waar een bureau de werkzoekende op het goede spoor kan zetten. Met wikken en wegen komt er een baan met de juiste kandidaat uit. 

Netwerk

Een uitgebreid netwerk aan contacten met bedrijven en organisaties maakt de ingang naar een bedrijf laagdrempelig. Een kijkje in de keuken van bedrijven levert hen zicht op niveaus en functiegebieden wat een bedrijf in huis heeft. Met oog voor de doelstellingen en ambities van de onderneming weten ze veelal met succes de openstaande vacatures te vervullen. Ze hebben ook verstand van de vormen van scholing en opleiding. Ze weten wat er nodig is en hebben ook daarin een netwerk die zoeken naar een passende baan of de droom werknemer gemakkelijker maakt.

Doorgroeien 

Als het maatwerk een goede match tussen bedrijf en personeel heeft opgeleverd, kan het werk beginnen. Maar een ambitieus bedrijf wil doorgroeien. Een energieke werknemer wil verdere carrière stappen maken. Wat eerst je beste werkplek was kan nu reden zijn om een nieuwe uitdaging te zoeken. Er zijn dan verschillende opties. Een nieuwe functie in het huidige bedrijf bevechten, of elders iets zoeken. Voor beide kunnen scholing en training een voorwaarde of wens zijn. Deze wens kan vanuit de organisatie of vanuit de werknemer komen. maar in elk geval kan een outplacementbureau een rol daarin spelen. Wanneer het voor mensen al heel lang geleden is dat ze ooit hebben gesolliciteerd, is er ook hulp. Een voorwaarde om op de arbeidsmarkt door te groeien is het moderne solliciteren  te kennen. daarin is de laatste decennia veel veranderd. Een outplacementbureau weet om te gaan met social media en nieuwe trends. Hun taak is onveranderd: mensen en bedrijven bij elkaar brengen.