Alles over de werking van typo3

Typo3 is een open source programma waarmee middelgrote en grote websites gebouwd kunnen worden. Je kunt met gemak een prachtige en grote website met veel functies laten bouwen voor bijvoorbeeld je bedrijf. In dit artikel lees je alles over hoe Typo3 kan werken voor jouw website.

Typo3 websites zijn erg gebruiksvriendelijk

Ten eerste is Typo3 erg vriendelijk in het gebruik. Je hoeft geen kennis te hebben van programmeren om te kunnen werken met Typo3. Het programma werkt met templates. Dit zijn een soort sjablonen waarin de inhoud van de website kan worden toegevoegd. De templates definiëren hoe de website eruit ziet. Zo definieert het template bijvoorbeeld de kleur en het lettertype van je tekst. De websites die uit Typo3 komen zijn erg gemakkelijk en mooi.

De functies en opties van Typo3

Als je je website laat bouwen met Typo3 dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een webshop laten toevoegen aan je website. Ook kun je forums en gastenboeken laten inbouwen. Het is ook mogelijk om je website te publiceren in meerdere talen.

De voordelen van Typo3

Een groot voordeel van het werken met Typo3 is het feit dat het gaat om een gratis programma. Er zijn dus nooit extra kosten verbonden aan het bouwen van de site. Dit kun je zelf doen of er iemand voor inhuren. Een bedrijf dat jouw site zou kunnen maken met Typo3 is bijvoorbeeld Roquin.