Bedrijven en verzenden; alles wat je wil weten

Bedrijven en verzenden; alles wat je wil weten

Als je een bedrijf hebt en je hebt producten die je wil verzenden, dan heb je het hier maar lastig mee. Los van alle werkzaamheden die er van dag tot dag op je bordje liggen, ben je hier ook nog eens verantwoordelijk voor. Je wil dat alle producten op de juiste wijze binnenkomen bij je klanten en dat ze hier nog eens tevreden over zijn ook. Dit klinkt makkelijker dan het is, dat weten jij en ik als geen ander. Daarom willen we je wat tips geven omtrent die zakelijke verzending. Deze tips kunnen het verzenden makkelijker, beter, sneller, goedkoper en nog veel meer (zolang het maar voordelig is) maken. Dus, ben je bereid de verzending van je producten naar een hoger niveau te tillen? Lees dan snel verder! 

Verpakking

Allereerst de verpakking. Je moet zorgen dat je een verpakking die aansluit op je producten en op de manier waarop je het wil verpakken, de rest komt later wel. Dit is de basis en dien je dus eerst aan te pakken. Onder de meest veel gebruikte verpakkingen vind je onder andere blokbodemzakjes en reguliere kartonnen dozen. Afhankelijk van je verzendmethode kun je natuurlijk ook een verpakking kiezen. Cupcake dozen kun je goed in de winkel zetten, maar ze zo versturen is geen goed idee.

Bescherming

Dan de bescherming. Je kunt namelijk heel goed blokbodemzakjes of cupcake dozen gebruiken om je producten in tentoon te stellen, maar zonder bescherming zul je het niet goed kunnen verzenden. Je klanten krijgen dan gegarandeerd een kapot product. Als je dit beschermt met in de eerste instantie een kartonnen doos eromheen, maar bijvoorbeeld ook ander beschermingsmateriaal, dan kom je al een heel eind. Zorg er in ieder geval voor dat je kartonnen doos niet te groot is (dit kost je teveel geld en zal ervoor zorgen dat het pakketje erin verschuift) maar wel genoeg ruimte overlaat voor beschermingsmateriaal in het pakketje. 

Uitstraling

Dan de uitstraling. Met de verpakking en dergelijke moet je ervoor zorgen dat de gewenste uitstraling goed overkomt. Of het nu schattig of chique moet zijn; hier moet je aan denken en hier kun je zelf vrij gemakkelijk voor zorgen in samenwerking met een professioneel bedrijf. Maak een ontwerp of laat een ontwerp maken o.b.v. je huisstijl en lever dit aan voor een mooie verpakking, dan ben je eigenlijk al meteen klaar.