Bovenaan Google komen

Als je een eigen bedrijf hebt, is het belangrijk goed zichtbaar te zijn via zoekmachines zoals Google. Hier wordt je geïnformeerd over bovenaan Google komen met je bedrijf.

Advertenties

Ten eerste kun je gebruik maken van advertenties. Dit doe je door middel van online advertenties met Adwords. In je reclametekst specificeer je zoektermen die bij jou passen. Indien je de juiste zoektermen verwerkt in je Adwords verschijnt je advertentie ook bij de juiste zoektermen in Google. Je kan met deze advertentieteksten dus specifiek adverteren bij mensen die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen. Bij juist gebruik komt je pagina helemaal bovenaan Google wanneer op deze termen wordt gezocht. Doordat mensen vaak op de eerste pagina klikken, komen ze op jouw website uit.

SEO

Ten tweede kun je SEO inzetten. Deze term staat voor Search Engine Optimalization. Hiermee kun je met je bedrijf bovenaan Google komen. Het is een verzamelnaam voor meerdere technieken gericht op het beter vindbaar maken van je website. Een veelgebruikte techniek is het gebruik van backlinks: een link naar jouw website die staat vermeld op een andere website.

Overige technieken

Uiteraard zijn er nog meer technieken die je kans om bovenaan Google te komen vergroten. Een goede PR online, reviews over je product of blogs dragen hier ook aan bij, net als een goede offline marketing.