Centje bijverdienen

Werken is iets wat bij het leven hoort. Je ziet elke dag overal om je heen mensen naar werk gaan. Lopend, fietsend, met de auto of het openbaar vervoer. Iedereen heeft zijn eigen route om naar zijn werkplek te komen. Uiteraard mag je pas werken vanaf een bepaalde leeftijd, volgens mij mag je vanaf je dertiende of veertiende al aan de slag. Iedereen die gemotiveerd is om een extra centje bij te verdienen gaat begint al op jonge leeftijd met werken.

Zoals ik al aangaf kan je al op redelijk jonge leeftijd van start gaan met een werkbaantje. Werken bij AH zou geen probleem moeten zijn. Je zult ongetwijfeld beginnen met vakken vullen, dit is namelijk een vrije eenvoudige taak. Je kan later dan bijvoorbeeld achter de kassa werken, maar je kan uiteraard ook uitgroeien tot assistent-filiaalmanager of filiaalmanager worden.

Zo kent een supermarkt, zoals de AH wel een aantal voordelen. Je wordt altijd keurig netjes op tijd uitbetaald in tegenstelling tot andere bedrijven. Daarnaast krijg je best redelijk betaald voor de leeftijd die je bent. Het ligt er daarbij ook aan welk soort functie je hebt binnen de supermarkt. Uiteraard krijgt niet elke functie hetzelfde betaald, want de ene functie draagt meer verantwoordelijkheid dan de andere functie.

Er zijn natuurlijk verschillende soorten baantjes. Het ligt er natuurlijk aan hoe jij bent ingesteld. Ben je graag onder de mensen, dan kan je best in een supermarkt werken want er zal dagelijks interactie plaatsvinden tussen jou en de klant. Wil je bijvoorbeeld liever alleen werken en wat minder contact hebben met mensen, dan kan je bijvoorbeeld werken bij PostNL. Uiteraard zal hier ook interactie met mensen plaatsvinden, maar in ieder geval een stuk minder dan in de supermarkt. Zo heeft elk baantje z’n voordelen en nadelen. Meer weten over allerlei soorten baantjes? Kijk dan op de Nationaleberoepengids.