CMR vrachtbrieven bestellen doe je zo

CMR brieven

Ben je werkzaam in de logistiek? Dan ben je vast bekend met CMR vrachtbrieven. Deze zijn verplicht tijdens het vervoeren van goederen. Maar hoe werkt het bestellen hiervan dan eigenlijk? In dit artikel gaan we daar verder op in.

Kooptips

Je werkt dus in de logistiek, en dan weet je vast meer van vrachtbrieven. Want wanneer je binnen de EU, maar ook buiten de EU reist, heb je zo’n vrachtbrief nodig. In veel gevallen is een CMR verdrag verplicht. En wanneer het land waar de goederen naar vervoerd worden aangesloten is bij het CMR verdrag, is het gebruik van een CMR vrachtpricht zelfs verplicht. Er worden een aantal zaken geregeld in een CMR vrachtbrief. Denk aan de hoogte van een schadevergoeding, de verjaringstermijn, bepaalde beperkingen van aansprakelijkheden en verplichtingen van verlader en de vervoerde. Dit zijn allemaal belangrijke zaken, waardoor je er maar liever voor zorgt dat je het goed aanpakt. Zoek dan ook vooral een geschikt bedrijf die je daarbij kan helpen. Denk aan een erkende drukker van CMR, waarbij je hoge drukkwaliteit mag verwachten. Tevens is het altijd slim om een proefpakket aan te vragen.

En ga dan ook zeker op zoek naar een kwalitatief bedrijf. Je kunt ze vinden door eens te kijken naar zaken zoals de recensies. Daaruit kun je al snel concluderen of het om een betrouwbare aanbieder gaat. Kijk hier dus zeker naar alvorens je in zee gaat met een bepaalde partij.