Een franchise adviesbureau, een mooie onderneming

Voor jezelf beginnen als boekhouder is best spannend, maar als je een franchise adviesbureau start bij een goed aangeschreven coöperatie als Kubus, ben je verzekerd van een netwerk van fijne collega’s, waar je veel aan hebt. Weliswaar heb je allemaal je eigen adviesbureau, maar toch voelt het alsof je één grote club van collega’s hebt die voor elkaar klaar staat.

Een hoog aangeschreven coöperatie

Kubus heeft de naam hoog aangeschreven te staan. De bij deze coöperatie aangesloten bureaus en adviseurs zijn stuk voor stuk enthousiast en graag met hun vak bezig. De mensen die lid worden zijn dan ook degenen die altijd bij willen leren en hun vakkennis constant willen verbeteren. Kubus voorziet daar prima in want  bij deze coöperatie staat het up-to-date houden van vakkennis hoog in het vaandel. Er worden dan ook veel trainingen georganiseerd ten einde de aangesloten franchise nemers altijd van het nieuwste op accountancy-gebied op de hoogte te laten zijn zodat ze hun klanten het beste kunnen bieden.  Franchisenemers van nieuwe vestigingen krijgen eerst een opleiding en een stage in een opleidingscentrum bij hun in de buurt, zodat ze samen met één van de adviseurs van Kubus hun kantoor af kunnen stellen op de werkwijze die de coöperatie aanbeveelt. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan een efficiëntieverbetering door middel van het invoeren van de Digitale Productiestraat.

 

Welke voordelen kun ik verwachten?

Voor een zeer redelijk lidmaatschapsbedrag brengt de coöperatie je veel goeds. Zo hoef je nooit meer een dure adviseur van buitenaf in te huren als je een klant hebt met een verzoek op een gebied waar je niet zo in toegelegd bent. Binnen de coöperatie is er immers zoveel kennis aanwezig dat er altijd wel iemand is die je hierin bij kan staan. Jijzelf kan ook bijspringen als iemand een kwestie heeft die van toepassing is op jouw specialisme. Het voel altijd goed om iemand te kunnen helpen. Dit werkt dus twee kanten uit: van geven word je blij en nemen mag ook weleens.