Alles over creatief werken

Een horecazaak starten? Niet zonder sterk businessplan

Als je de ambitie hebt om in afzienbare tijd een eigen horecaonderneming op te starten, dan komt er straks een hoop op je af. Aangezien een goede voorbereiding het halve werk is, is het zaak om vooraf met een sterk businessplan op de proppen te komen. Dit is ten eerste nuttig als naslagwerk voor jezelf en zakenpartners. Ten tweede kan het zelfs nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer je bij een bank aanklopt voor een financiering. Een businessplan voor de horeca opstellen is helaas allesbehalve eenvoudig. Gelukkig zijn er externe bedrijven die je hiervoor kunt inschakelen.

businessplan horeca opstellen

Tips voor het businessplan

businessplan horeca opstellen

Dat je in een businessplan moet uitleggen waar je zaak gevestigd moet zijn, welke producten je gaat verkopen en wie je doelgroepen zijn, dat is logisch. Waar men nog weleens de mist mee in gaat, is dat dit soort plannen soms louter voor het heden worden geschreven. Rekening houden met de lange termijn is echter verstandiger. Het zou daarbij ideaal zijn als je weet uit te schrijven welke stappen je onderneemt bij welke gebeurtenissen of scenario’s. Probeer daarnaast tunnelvisie te voorkomen; spar dus zo veel mogelijk met andere spelers in de branche.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.