Een koelcontainer huren is de oplossing voor het vervoer van verse waren

Als je verse waren vervoert, is het belangrijk om de kwaliteit te waarborgen. Vooral als je deze over lange afstanden moet transporteren, is het van groot belang dat de producten goed gekoeld blijven. Een koelcontainer huren biedt dan uitkomst. Je kunt een koelcontainer huren en die met je eigen truck vervoeren. Zo heb je én de voordelen van je eigen vervoer en de voordelen van het gebruik van een goede, betrouwbare koelcontainer.

Waarom een koelcontainer huren?

Als je verse waren vervoert, wil je deze in optimale conditie afleveren. Verse producten hebben een beperkte houdbaarheid en kunnen snel bederven als ze niet goed worden bewaard. Door een koelcontainer huren blijven je producten op de juiste temperatuur, zodat je ze in optimale staat kunt afleveren. Je klanten zullen blij met je zijn. Daarbij weet jij ook nog eens zeker dat jij waren van topkwaliteit levert, ook als het warmer is. Er zijn verschillende soorten verse waren die met een koelcontainer moeten worden vervoerd. Hierbij kun je denken aan: groenten en fruit: deze producten zijn zeer gevoelig voor bederf en moeten daarom onder optimale omstandigheden worden vervoerd; zuivelproducten: denk hierbij aan melk, kaas en yoghurt. Deze producten moeten gekoeld worden om bederf te voorkomen; vlees en vis: deze producten hebben een zeer beperkte houdbaarheid en moeten op de juiste temperatuur worden gehouden om te voorkomen dat ze bederven.

Een gekoelde container huren voor nationaal en internationaal transport

Een koelcontainer huren is niet alleen handig voor nationaal transport, maar ook voor internationaal transport. Zo kun je met een koelcontainer bijvoorbeeld ook verse waren naar het buitenland vervoeren. Door de gecontroleerde temperatuur blijven je producten tijdens het transport in optimale staat, ongeacht de afstand. Denk dan, bijvoorbeeld, aan garnalen. Deze worden in de Noordzee gevangen, vervoerd naar Turije voor het pellen en dan weer teruggebracht naar Nederland. Je begrijpt dat dat zonder koelcontainer niet lukt. Ook  bloemen moeten gekoeld, maar niet bevroren, vervoerd worden naar, bijvoorbeeld Vaticaanstad.

Waar moet je op letten als je een koelcontainer gaat huren?

Als je een koelcontainer huren wilt , zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen welke maat je nodig hebt en welke temperatuur de container moet hebben. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de huurprijs en de duur van de huurperiode. De kosten van een koelcontainer huren zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de grootte van de container een rol, maar ook de duur van de huurperiode en de afstand die je moet afleggen.