Een Letselschade Advocaat

hijink-advocaten-logo

Ieder jaar vinden er meer dan 200.000 ongevallen op de werkvloer plaatsen met letsel als gevolg. Bij blijvend letsel na een arbeidsongeval ondervindt iemand naast de materiële schade ook vaak immaterieel schade. Wat is een arbeidsongeval nu eigenlijk en welke stappen moeten er worden doorlopen in geval van een arbeidsongeval waar er sprake is van letselschade? Een Letselschade Advocaat kunt u hiermee helpen.

Wat is een arbeidsongeval nu precies?

Een arbeidsongeval is een ongeval die tijdens het werk of in de werktijd plaatsvindt en kan leiden tot letselschade. Dit kan bijvoorbeeld een ongeval zijn op het bouwterrein waar u op het moment aan het werk bent. Denk hierbij aan een bouwvakker die van een steiger valt of iemand die op het kantoor werkt en een burn-out krijgt door de slechte arbeidsomstandigheden waar deze persoon mee werkt. 

De top 5 meest voorkomende ongevallen zijn:

  1. Vallen van hoogte 29%
  2. Contact met bewegende delen van een machine 22%
  3. Vallende objecten 13%
  4. Aanrijdingen van een voetganger door een voertuig 4,4%
  5. Beknelling tussen een machine en een ander object 4,2%

Veel verschillende stappen 

Als je een arbeidsongeval hebt gehad of wanneer je letsel hebt opgelopen door iets anders kan een letselschade Advocaat jou op de juiste manier begeleiden tijdens het juridische traject. Het is altijd verstandig om een Letselschade Advocaat in te schakelen omdat je op deze manier geen wetten waar je recht op hebt laat liggen. Op deze manier kun je op de juiste manier geholpen worden tijdens dit juridische traject.