Functie van office manager

Wat houdt de functie van office manager in?

Er zijn veel functies waarbij je je soms afvraagt wat deze soms inhoudt. Internationale termen kunnen voor verwarring zorgen: hier is office manager er één van. Wat is precies de functie van office manager en hoe vind je hier een baan in? Als Office manager heb je een belangrijke taak op kantoor. In de eerste plaats ben je veelal bezig met administratieve taken, maar je houdt je ook bezig met plannen, organiseren, de ondersteuning van het management en meer. Kortom: je zorgt ervoor dat de zaken achter het scherm goed verlopen. Het is niet altijd zo dat de functie van office manager op ieder kantoor hetzelfde wordt ingevuld. Maar in de meeste gevallen komen de eerder genoemde werkzaamheden terug.

Dit zijn je taken in de functie van office manager

De functie van office manager is dus enorm veelzijdig en je ziet deze functie in allerlei branches en werkgebieden. Wanneer jij erover denkt om een carrière na te streven als office manager, heb je dus tal van opties. Je werkzaamheden als office manager zijn dus niet altijd hetzelfde, maar in de meeste gevallen houdt je je met een aantal zaken bezig. Zo regel je de administratieve werkzaamheden: telefoneren, archiveren en postverwerking. Ook is de office manager het aanspreekpunt voor andere afdelingen en stuur je de secretariële medewerkers aan. Je beheert de agenda, organiseert vergaderingen en handelt de inkomende en uitgaande communicatie af.

Spreekt de functie van office manager je aan? Het is bij Fabius Opleidingen goed mogelijk om jezelf hiervoor op te leiden. Je krijgt binnen een aantal maanden één ochtend of avond per week les waarbij je alles leert over deze functie. Ben je al werkzaam als secretarieel medewerker en wil je jezelf graag verder ontwikkelen? Met deze opleiding kun je binnen je bedrijf wellicht opklimmen tot office manager.