G4S levert veiligheid als totaaloplossing

G4S is al vele jaren toonaangevend in het leveren veiligheidsoplossingen voor ondernemingen klein en groot. De firma bezit over een imposante reputatie, welke meer dan 100 jaar geleden gestart is in Denemarken. Onderscheidend element van de G4S organisatie is dat ze totaaloplossingen biedt. Dit biedt een klant veel voordeel en gemak. G4S ontzorgt door het leveren van mankracht, veiligheidsmiddelen en geven van advies. Advies kan bestaan uit het opstellen van plannen, zoals evacuatieplannen maar ook nood-, en interventieplannen. Dergelijke plannen zorgen in geval van calamiteiten dat volgens een bepaalde vooraf bekende procedure een ontruiming geschiedt. Een plan zorgt voor rust ingeval van nood. Ook is G4S een erkend centrum voor het uitvoeren van maskerdichtheidstesten of fittesten

Fittesten van levensbelang

Omdat zowel menselijke gezichten en maskers kunnen verschillen wat vorm betreft is het belangrijk en vaak van levensbelang dat een masker perfect past op het gelaat. Bij het doen van een fittest wordt de pasvorm gemeten zodat de werknemer zich met een passend masker op het werkveld kan begeven. Ook wordt erop gelet dat het masker correct wordt opgezet en volgens de richtlijnen wordt onderhouden. Het advies is om een jaarlijks een fittest te laten uitvoeren. Ook kunnen er tussentijds momenten zijn die vragen om een extra test zoals werknemers die voor het eerst gebruik zullen maken van een maske en de overgang naar een ander type masker. Maar ook ingrijpende fysieke veranderingen van de drager van het masker zoals gewichtsveranderingen en littekens leiden bij voorkeur tot een extra test. 

Uitvoeren van professionele fittest

De fittest kan op locatie van de klant worden uitgevoerd maar ook op de G4S vestiging in Stabroek. Vaak zijn rond de 15 minuten per persoon voldoende om een volwaardige test te kunnen doen. In geval een bedrijf zelf de benodigde certificatie heeft om de test af te nemen dan kan bij G4S het PortaCount-toestel worden gekocht of gehuurd.