Indelen en plannen van de uren voor de werkzaamheden

planningssoftware

Tijdens de zomer heb je het vaak drukker als eigenaar van je bedrijf, dan andere seizoenen. Dit komt omdat meer mensen op vakantie gaan, hierdoor heb je weinig personeel. Dit houdt in dat je veel taken hebt, maar niet genoeg man om de taken te voltooien. Dit is gemakkelijk op te lossen met een planningssoftware. Je maakt eerst een lijst met prioriteiten en vervolgens zet je ze in de planningssoftware en geef je het door aan de mensen die wel nog aanwezig zijn. Zo heb je overzicht op taken die als eerst gedaan moeten worden, maar ook je personeel heeft meer overzicht op deze manier.

Urenregistratie software

Wanneer je een planning maakt, heb je vaak verschillende tijden wanneer iets af moet zijn. Een zogenaamde deadline. Hierdoor kan het zijn dat je personeel misschien moet overwerken. Het is dan handig om gebruik het maken van een urenregistratie software. Zo kan je bijhouden hoeveel uur iemand per dag of per week heeft gewerkt. Ook voor het personeel is dit beter, want je kan aangeven hoeveel uur iemand kan werken voor de aankomende week. Zo is iedereen voorbereid en kunnen ze ook beter hun taken verdelen over de uren die ze mogen of kunnen werken.

Combineren van de urenregistratie- en de planningssoftware.

Wanneer je de planningssoftware combineert met de urenregistratie software scheelt het erg veel werk voor jou als bedrijfsleider. Namelijk, je denkt na over hoeveel uur iemand werkt en vervolgens geef je eerst de prioriteit-taken en wanneer er nog tijd over is, kan je andere werkzaamheden vullen in de uren die nog open staan. Vervolgens kan de werknemer zien wat er eerst gedaan moet worden en in welke uren het mag gebeuren. Ook weet de werknemer of hij deze week fulltime of parttime moet werken. Zo hoef je niet elke keer langs de werkgever te gaan om te vragen voor meer taken.