Jaarrekening sbr

De Nederlandse overheid wil dat het delen van financiële gegevens op een standaard wijze gedaan word. Hiervoor hebben ze voor sbr gekozen en ze verplichten steeds vaker het gebruik ervan. Bij sommige rapporten is het al verplicht om dit in sbr in te leveren zoals jaarrekening sbr al verplicht is geworden.

Waarom wil de overheid dit?

Jaarrekening sbr word verplicht omdat de overheid geld wil besparen. Dit willen ze niet alleen voor de overheid doen maar ook voor het bedrijfsleven. Nu worden rapporten zoals de jaarrekening al over het internet gedeeld maar dit gebeurd op verschillende manieren. Dit kost de overheid veel tijd en dus ook geld. Het kost de bedrijven zelf ook tijd en geld. Door te beginnen met jaarrekening sbr kan er al flink geld bespaart worden. In de eerste jaar zal er al geschat het bedrijfsleven zo een 300 miljoen euro besparen.

Software kopen

Voor jaarrekening sbr moeten de bedrijven wel sbr software kopen. Met de jaarrekening sbr software kunnen ze de jaarrekening opstellen en versturen. Het wordt bedrijven ook al aangeraden om dit alvast te doen nog voordat andere rapporten behalve jaarrekening sbr verplicht worden. Het zal uiteindelijk geld gaan besparen voor het bedrijf als ze er op tijd bij zijn.