Kwaliteit voor de lange termijn: Moleskine

Een goed sketchbook kun je nog steeds het beste fysiek kopen. Er zijn inmiddels genoeg digitale alternatieven om ook via een laptop of tablet te kunnen tekenen. Maar de ouderwetse methode werkt doorgaans het beste. Hand/oog-coördinatie werkt beter dan op een scherm, en je kunt een notitieboekje makkelijk meenemen en openslaan wanneer je iets wilt schetsen. Hetzelfde geldt voor een agenda of notitieboek. Wil jij een notitieboek kopen? Kijk dan eens naar een mooie uitgave van Moleskine. Goede kans dat je daar iets moois tussen ziet zitten.

Made in Italy

Moleskine maakt sinds de jaren 90’ de hoogwaardige notitieboeken die je vaak in boekhandels ziet. Het vintage design en de mooie leren kaft maken het een populaire accessoire voor studenten en kunstenaars, maar ook voor zakenlui en academici. De boekjes verwijzen bewust naar een wat kalmere, analoge tijd, waar je in een koffiebarretje rustig wat tekeningen of notities kon maken in een sketchbook. De naam is afkomstig van de beroemde Engelse auteur Bruce Chatwin, die boekjes kocht waarvan hij de leren kaft op de glanzende huid van een mol vond lijken, met andere woorden: a mole’s skin.

Werken zonder afleiding

Een groot voordeel van een fysiek notitieboekje is het gebrek aan afleiding. Je krijgt geen pushmeldingen, geen vervelende appjes, of meldingen op je Instragram-account. In plaats daarvan kun je in alle rust met je eigen werk bezig zijn, zonder gestoord te worden. Het boekje is daarbij ook een mooi archief van waar je in het afgelopen jaar mee bezig bent geweest: onder het genot van een kopje koffie kun je rustig terugbladeren en kijken wat je allemaal hebt genoteerd of getekend. Een agenda Moleskin online kopen    is ook heel eenvoudig. De meeste webshops kunnen ze snel leveren, zodat je soms nog diezelfde dag aan de slag kunt. Veel plezier alvast!