Laat je transitievergoeding berekenen bij Wesseljuristen

Het kan je zomaar gebeuren: je bent al langere tijd in dienst en je functioneringsgesprekken zijn ieder jaar weer helemaal lyrisch. Je bent een goede werknemer en je werkgever heeft geen reden om zich over je te beklagen. Maar dan gaat het bedrijf fuseren, het slaat een andere richting in of er komt een nieuwe manager. En dan krijg jij je ontslag aangezegd. Dat is natuurlijk al schokkend genoeg, maar het kan er ook nog eens voor zorgen dat je in de financiële problemen komt. Daarvoor is de transitievergoeding in het leven geroepen. Wanneer je wordt ontslagen (niet op staande voet en niet door ernstig verwijtbaar handelen) dan heb je recht op een transitievergoeding. Je kunt online zelf globaal je transitievergoeding berekenen bij Wesseljuristen.

Wat voor input heb je nodig voor je transitievergoeding berekenen bij Wesseljuristen?

Voor je transitievergoeding berekenen bij Wesseljuristen heb je maar weinig gegevens nodig. Je geboortedatum (je moet ouder zijn dan 18 jaar, maar nog geen AOW hebben). De eerste datum van indiensttreding en je laatste werkdag. Dan ook nog je bruto maandelijks salaris én of je vakantiegeld en/of een 13e maand krijgt. Met deze gegevens kun je je transitievergoeding berekenen bij Wesseljuristen. Kort gezegd: voor ieder jaar dat je bij een werkgever hebt gewerkt heb je, volgens de transitievergoeding, recht op 1/3 bruto maandsalaris.

Neem niet zelf ontslag

Ben je het in één keer helemaal zat bij deze werkgever en stamp je de deur uit met de mededeling dat je niet meer terugkomt? Dan heb je, als je nog geen andere baan achter de hand hebt, een probleem. Je hebt dan namelijk geen recht op een transitievergoeding en ook niet op een werkloosheidsuitkering. Je zult dan direct weer op zoek moeten naar een andere baan. Eentje waar je per direct kunt gaan beginnen. Nu is het momenteel zo dat dat wel zou moeten lukken, maar het is toch nooit verstandig om zelf ontslag te nemen voor je een andere baan hebt. Je kunt jezelf daar ernstig mee in de vingers snijden.

Teken niet zomaar alles

Heeft je werkgever je je ontslag aangezegd? Dan is er op een gegeven moment een gesprek ter afronding. Vaak krijg je dan een stapel papieren voor je neus en krijg je de vraag om die "even" te tekenen voor je het pand verlaat. Doe dat niet. Het kan zomaar zijn dat je dan tekent voor een ontslag met wederzijds goedvinden. En dan heb je geen recht op de transitievergoeding. Pas daar dus goed voor op!