Leuke banen voor een besluitvaardig persoon

Waarschijnlijk heb jij net als ieder ander persoon al ontelbaar veel beroepskeuzetesten gedaan in je leven. Hier komt vaak elke keer weer een ander vreemd resultaat uit. Toen ik moest besluiten welke richting ik op wilde, heb ik het daarom iets anders aangepakt. Ik ben begonnen bij mijn beste eigenschap en ben van hieruit gaan zoeken naar beroepen die hierbij passen. In deze blog help ik jou een handje hierbij. Is jouw beste eigenschap dat je heel besluitvaardig bent? Dan vertel ik welke beroepen bij jou zouden passen

Verkeersleider

Misschien denk je bij besluitvaardig niet direct aan dit beroep, maar verkeersleider past echt perfect bij deze kwaliteit. Hier kwam ik achter toen ik de vacature verkeersregelaar aan het doorlezen was. Ik realiseerde me hoe lastig dit beroep eigenlijk is. Er gebeurt namelijk enorm veel tegelijk en je moet bij wijze van spreken ogen in je achterhoofd hebben. Naast dat je moet letten op het verkeer, moet je ook bestuurders te woord staan en communiceren met je collega’s. Om deze reden is het belangrijk dat je snel beslissingen kunt maken. Je wilt uiteraard geen verwarring veroorzaken in het verkeer. Bovendien moet je snel kunnen besluiten op welke situatie je moet focussen en je moet dus goed prioriteiten kunnen stellen. 

Manager

Een manager is waarschijnlijk wel een beroep waar je al snel aan denkt bij het woord besluitvaardigheid. Als manager van een afdeling, ben je namelijk eindverantwoordelijke voor wat er in die afdeling gebeurt. Hierdoor moet je vaak beslissingen maken en knopen doorhakken. Ook als deze beslissingen misschien niet heel erg leuk zijn om te maken. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin er bezuinigd moet worden op werknemers. Als jij hierin standvastig en kritisch een besluit zou kunnen maken, ben jij enorm geschikt voor een functie als manager. 

Acquisiteur vastgoed

Zelf heb ik een tijdje overwogen om het vastgoed in te gaan, en in het bijzonder om hierin acquisiteur te worden. Uiteindelijk ben ik een andere weg ingeslagen, maar ben ik nu goed op de hoogte van wat er nodig is voor deze functie. Als acquisiteur van vastgoed moet je beslissen over waar in geïnvesteerd moet worden. Het gaat vaak over grote sommen geld, en je moet dus altijd zeker zijn van je keuze. Je moet hiervoor goed alle voor- en nadelen op een rij kunnen zetten. Bovendien moet je inschatten hoe winstgevend een bepaalde acquisitie zal zijn. Een besluitvaardig persoon kan al deze aspecten analyseren en uiteindelijk met zelfvertrouwen de knoop doorhakken.