Op zoek naar een nieuwe baan? Lees hier meer:

Veel mensen zijn tijdens de coronacrisis geschrokken van de hoeveelheid werknemers die ontslagen moesten worden. Hierdoor worden sites over het worden van een zzp’er steeds beter bezocht, want veel mensen zijn toch nieuwsgierig of dat misschien iets voor hun is. Je hebt meer vrijheid en er zijn talloze bedrijven op zoek naar zzp’ers op verschillende fronten. Misschien voel jij je aangesproken en ben je dus benieuwd naar de mogelijkheden voor een zzp’er, lees snel verder.

Voordelen van werken als zzp’er

Iedereen die in loondienst werkt of heeft gewerkt, heeft het wel eens meegemaakt; je kunt niet tot overeenkomst komen met je baas over je rooster of vakantieuren. Of je wordt extra vroeg uit je bed gebeld of je misschien bij kunt springen omdat er iemand ziek is. Maar vooral; minder vrijheid. Deze afhankelijkheid heb je als zzp’er niet, je bent tenslotte je eigen directe baas. Daarnaast is het makkelijk om te voorkomen dat je in een sleur terecht komt, door bijvoorbeeld af te wisselen met verschillende opdrachten of functies. Op de site van Verdo Werkt zie je dit soort verschillende opdrachten terugkomen, waar je voor een langere tijd maar ook voor bijvoorbeeld alleen vakantiekracht terecht kunt.

Nadelen van werken als zzp’er

Veel zzp’ers zijn voor hun zelf begonnen om meer vrijheid te hebben. Maar wat zijn dan de nadelen? Je zult het velen horen zeggen wanneer je vraagt naar de nadelen van het zijn van een zzp’er. ‘Het kost veel extra stress en werk om je eigen administratie bij te houden’. Dat is vaak het eerste waar ze mee komen. Als je bijvoorbeeld de vacatures Scherpenzeel bekijkt, zul je zien dat hier een oplossing voor is; alle zorgen over administratie en nieuwe opdrachten worden bij Verdo Werkt je uit handen genomen. Ook over het hebben van geen collega’s wordt hier het tegendeel bewezen. Er zijn talloze vacatures waarbij je in een gezellig team komt te werken.