Ripple; de nieuwkomer in cryptocurrency

Bitcoin en Ethereum, de twee grootste en bekendste cryptocurrencies, zijn inhoudelijk behoorlijk gelijk aan elkaar. Ze kunnen prima naast elkaar bestaan maar zijn redelijk anarchistisch qua opzet, vooral door hun open source instelling. Tevens is het minen van deze munten, en daarmee het valideren van transacties, een redelijk tijdrovende klus en dus niet heel gebruiksvriendelijk.

Vandaar dat er ook alternatieve coins ontstaan die anders van opzet zijn. Één daarvan is Ripple, wederom een netwerk om betalingen te doen zonder tussenkomst van een bank of andere financiële instelling.
Wat Ripple onder andere onderscheidt van de twee huidige grootste crypto’s is dat dit netwerk niet open source is. Er is bij Ripple wel een centrale organisatie die het beheer en de ontwikkeling van de coin en het netwerk doet.

Als je dit vergelijkt met Bitcoin, betekent dit dat bij Ripple de ontwikkeling zeer snel kan gaan. Er hoeft geen 95% consensus van de gehele gemeenschap te zijn zoals bij Bitcoin, voordat wijzigingen kunnen worden doorgevoerd.

Ripple kopen met iDeal

Nu Ripple kopen met iDEAL bij Bitvavo! Een nieuwe Nederlandse partij uit Amsterdam die de concurrentie aangaat met de huidige brokers. Naast Ripple hebben zij nog vele andere coins zoals Monero, NEO en Stellar.

Je hebt geen externe wallet nodig en de Ripples worden opgeslagen in de eigen Bitvavo omgeving, lekker makkelijk dus! Bitvavo maakt het heel eenvoudig om cryptocurrency te kopen en te bewaren!