Schuldhulpverlening voor bedrijven in Alkmaar

Zo gaat het nog goed met je bedrijf in Alkmaar en zo kom je terecht in de schuldhulpverlening. Toch is het een situatie dat enige tijd suddert en op een gegeven moment zijn de schulden zo hoog dat je ze niet meer zelf op kan lossen. Je moet hulp in schakelen. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk?

De normale weg

In veel gevallen maak je als eerste een duidelijk overzicht van alle schulden en daarnaast de inkomsten die je op dit moment hebt. Hiermee ga je naar de gemeente en zij bepalen of jij recht hebt op schuldhulpverlening. Wanneer dit het geval is dan krijg je een organisatie toegewezen die jou kan helpen bij het oplossen van de problemen. Maar wat doet zo’n organisatie en hoe helpen ze jou op weg?

De schuldhulpverlening van Oxyz
Een organisatie die helpt bij schulden is Oxyz. Voordat ze daadwerkelijk aan de slag gaan nemen ze een nulmeting af. Deze nulmeting maakt de situatie inzichtelijk, van zowel de privé situatie als van het bedrijf. Ze maken een analyse en verbergen het verleden, waarna ze vervolgens gaan kijken naar het positieve dat behaald kan worden nadat er is gewerkt aan de schulden. Het doel is namelijk om of een doorstart te maken of om het bedrijf op een goede manier te beëindigen. Oxyz werkt buiten de rechter om, en is er op gericht om faillissement en de wettelijke schuldsanering (WSNP) te voorkomen. Een schuldhulp traject bij Oxyz regelt altijd een sanering van een totale schuldenlast. Het enige vereiste is dat er financiële middelen zijn die aangeboden kunnen worden aan de schuldeisers.