Taxatie in Zwolle

taxatie in zwolle

De actuele waarde van je woning bepalen? Laat een taxatie uitvoeren

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin het handig of zelfs ronduit noodzakelijk kan zijn om erachter te komen wat momenteel de precieze waarde is van je woning. Als je achter de woningwaarde wilt komen is het laten uitvoeren van een taxatie in Zwolle de beste en de snelste manier. Uiteraard laat je een dergelijke taxatie uitvoeren door een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Hieronder lees je eerst in welke situaties dat handig kan zijn. Vervolgens gaan we nog kort in op de factoren waar een taxateur zoal naar kijkt.

In welke situaties kan een taxatie gewenst of nodig zijn?

Het laten uitvoeren van een professionele taxatie kan in de volgende situaties wenselijk of noodzakelijk zijn: 

  • Rond het afsluiten van een hypotheek op een woning. De instantie die je hypotheek verstrekt kan namelijk als voorwaarde stellen dat je de woning in kwestie laat taxeren. Op die manier weet de hypotheekverstrekker zeker hoeveel geld het object waard is.
  • Als je het niet eens bent met de vastgestelde WOZ-waarde van je eigen huis. Een taxatie zou dan je gelijk kunnen bewijzen.
  • Wanneer je je hypotheek wenst over te sluiten.
taxatie in zwolle

Hier kijkt men bij een taxatie onder meer naar

Wanneer een taxateur daadwerkelijk je huis bezoekt om het te taxeren, dan kijkt deze naar tal van aspecten. Ten eerste worden objectieve basisgegevens verzameld. Hieronder vallen de grootte, het bouwjaar, de indeling en het aantal kamers. Vervolgens wordt de staat van onderhoud geanalyseerd van vele aspecten van de woning. De keuken, de badkamer en de cv-ketel zijn hierbij belangrijk, net als de isolerende kwaliteiten van het huis. Daarnaast wordt bepaald of de woningwaarde door extra’s zoals een veranda of vloerverwarming nog wordt beïnvloed en wordt er rekening gehouden met onlangs verkochte huizen in jouw buurt.