Tips bij het kopen van een groot formaat printer

Print kleuren

Een groot formaat printer kopen doe je niet zomaar. Dit soort printers zijn vaak hoog geprijsd en je wilt natuurlijk wel de juiste printer kiezen. Maar hoe weet je nu wat voor jou de beste groot formaat printer is? In dit artikel geven we je een aantal tips.

1. Bepaal het papierformaat

groot formaat printer

Als je een groot formaat printer gaat kopen, kun je kiezen voor een A0 of een A1 printer. Vraag jezelf af of je liever op A0 of A1 papier print. Houd er hierbij rekening mee dat een A0 printer over het algemeen ook een stuk duurder is dan een A1 printer. Ook ben je met het printen op A0 papier meer kosten kwijt aan papier en inkt.

2. Bepaal het formaat van de printer

Je moet de printer natuurlijk wel ergens kwijt kunnen. Een groot formaat printer kan best wel wat ruimte in beslag nemen en het is daarom slim om eerst op te meten hoeveel ruimte hiervoor beschikbaar is. Het is aan te raden om de printer in een ruimte te zetten waar je niet werkzaam bent. Meet hoeveel ruimte hier beschikbaar is en bepaal zo het maximale formaat van je nieuwe groot formaat printer.

3. Bedenk of je zwart-wit of full-colour wilt printen

Printer

Natuurlijk is het mooi als je full-colour kunt printen. Je betaalt dan echter wel meer voor de aanschaf van de printer en vaak ook voor het inkt. Als je de printer alleen nodig hebt voor bijvoorbeeld bouwtekeningen, is het niet nodig om te kiezen voor een full-colour groot formaat printer. In dat geval is een zwart-wit printer een betere keuze.

4. Kijk welke extra opties er zijn

Soms kan het handig zijn om bepaalde extra onderdelen bij te bestellen. Denk hierbij aan een opvangbak voor het papier of hoezen om de printer onderweg te beschermen. Bedenk welke extra opties je graag zou willen en kijk of je dit soort onderdelen kunt bijbestellen.