Tips: leren op de werkplek implementeren

Tegenwoordig vinden er dagelijks ontwikkelingen plaats in de wereld en moet je dit als bedrijf of organisatie allemaal bij kunnen houden. Dit geldt dan ook voor een constante ontwikkeling van de kennis van de werknemers. Hoe pak je dit zo slim mogelijk aan?

Strategie bedenken

Een strategie om medewerkers te ondersteunen is het 70:20:10 model. Dit model houdt eigenlijk in dat ze voor 70% leren door te werken, 20% leren door feedback te krijgen en gecoacht te worden en de overige 10% door formele training.

Met dit model wordt er rekening gehouden met de behoeften van de werknemers, omdat ze zich in verschillende fases kunnen bevinden. Zo heb je bijvoorbeeld een optie voor medewerkers die iets voor het eerst leren, voor medewerkers die meer willen leren, maar ook bijvoorbeeld wanneer je kennis probeert toe te passen of te onthouden. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om meer te leren hoe je problemen of fouten moet aanpakken, maar ook wanneer er intern zaken veranderen.

Aanpak

Echter, kun je het 70 20 10 leren niet zomaar implementeren in je bedrijf of organisatie. De medewerkers moeten hier namelijk mentaal op voorbereid worden, maar ook vereist dit een verandering in het gedrag.

Wat kun je hieraan doen? Ten eerste kun je het huidige bedrijfscultuur analyseren. Wat is de situatie nu en hoe wil je het hebben in de toekomst? Hoe kunnen de werknemers hieraan bijdragen? Vervolgens kun je een communicatieplan opzetten zodat je het allemaal op een rijtje hebt en uiteindelijk het traject kunt starten.

Eenmaal van start, is het ook noodzakelijk om de training up to date houden. Je hebt natuurlijk constante ontwikkelingen, maar ook moet je denken aan de behoeften van de werknemers. Hiermee houd je niet alleen je huidige werknemers tevreden, maar ook de nieuwe die je zult aannemen!