Tips om jouw bedrijf schoon te houden

Jouw bedrijfspand dient als een visitekaartje en medewerkers moeten aan het werk kunnen in een schone werkomgeving. Het is daarom erg belangrijk dat jouw kantoor schoon is. In de praktijk kan het best lastig zijn om het pand daadwerkelijk schoon te houden. Deze 5 tips helpen je goed op weg! 

Plaats genoeg prullenbakken 

Rommelige werkplekken ontstaan snel als er niet genoeg prullenbakken zijn. Zo voorkom je dat er papieren blijven rondslingeren die eigenlijk al lang weggegooid moesten worden. Maak het je werknemers extra makkelijk door bij ieder bureau een prullenbak te plaatsen. Zo is de kans heel groot dat de rommel direct wordt weggegooid. Verder is het belangrijk dat de overige prullenbakken in het pand op de juiste plaats staan. Namelijk in de keuken en kantine. Tot slot is het belangrijk om deze prullenbakken ook vaak te legen. Laat de medewerkers weten wanneer de prullenbakken geleegd worden, zodat zij niet afval zoals fruit weggooien als het misschien nog dagen daarna in blijft liggen. Zo voorkom je een stinkend kantoor. 

Schakel een schoonmaakbedrijf in

De grootste prioriteiten voor jouw bedrijf zijn natuurlijk de continuïteit waarborgen en toegevoegde waarde leveren aan klanten. Daarvoor moeten jij en je medewerkers hun werkzaamheden goed kunnen uitvoeren. Schoonmaak is voor dit doeleind maar een bijzaak. Zorg ervoor dat jullie je werkzaamheden kunnen uitvoeren in een schone omgeving door professionele schoonmaak in te huren. De schoonmakers zijn opgeleid en weten daarom precies hoe ze jouw bedrijf schoon kunnen houden. Over het schoonmaakproces hoef jij je daarom niet veel zorgen meer te maken. 

Corveedienst 

 Lunchen jullie gezamenlijk in het bedrijf? En moet er daardoor wel eens een vaatwasser uitgeruimd worden? Maak een corveelijst en hang deze op een plek waar iedereen het kan zien. Op deze corveelijst geef je aan wie er die dag aan de beurt is en de taken die bij de dienst horen. Zo is iedereen altijd op de hoogte en houdt je het pand schoon. 

Papierverbruik verminderen

In veel bedrijven wordt er onnodig geprint. Deze papieren geven natuurlijk veel troep. Door maatregelen te nemen betreft het printen houd je de boel netjes en draag je tegelijkertijd bij aan het milieu. Vraag jezelf daarom af of er oplossingen zijn om bepaalde zaken te digitaliseren. 

Clean desk policy 

Als je klanten over de vloer verwacht wil je natuurlijk dat het bedrijf een nette uitstraling heeft. Eis daarom van je medewerkers dat zij altijd een opgeruimd bureau hebben. Een clean desk policy houdt in dat iedereen zo min mogelijk op hun bureau heeft liggen. Alleen de nodige spullen mogen blijven liggen. Ook kun je pennenbakjes en andere opbergers aanschaffen zodat alles netjes geordend is op het bureau. Dit zorgt voor een strakke en rustige uitstraling.