Tips voor de juiste gevelreclame

Je zult als bedrijf ongetwijfeld hebben nagedacht over gevelreclame. Het is een duidelijke uiting van je bedrijf op een fysieke locatie. Gevelreclame kan in allerlei vormen en maten voor komen, je hebt namelijk ontzettend veel keuze in gevelreclame. De keuze voor de juiste gevelreclame kan erg lastig zijn en daarom zijn wij er om je hiermee op weg te helpen. 

De soorten teksten

Gebruik duidelijke teksten wanneer je kiest voor gevelreclame. We raden je aan om bijvoorbeeld alleen de bedrijfsnaam op de gevel te zetten en een verdere slogan achterwege te laten. De gevelreclame wordt namelijk maar een paar seconden gelezen door voorbijgangers, waardoor een korte tekst de beste indruk geeft. 

Kleuren

Zorg dat de kleur van de gevelreclame niet wegvalt op de achter. Op het moment dat een pand oranje is, is het niet slim om oranje letters te gebruiken. In dat geval kun je beter gaan voor wit belichte gevel reclame. Ook kun je in de gevelreclame zelf spelen met kleuren door diverse complementaire kleuren te gebruiken waardoor de tekst nog meer op valt. Kijk voor passende lichtreclame eens bij Nedlite!

Lettertype

Waar je misschien in het logo veelal gebruik maakt van sierlijke letters, is het voor gevelreclame niet slim om een sierlijk lettertype te kiezen. Je kunt daarom beter voor rechte blokletters gaan die iets dikker gedrukt zijn. Je wilt namelijk dat ook mensen op lange afstand de tekst kunnen lezen, het bereik is hierdoor groter. 

Houd het netjes

Op het moment dat de gevelreclame geplaatst is, is het een tip om deze netjes te houden. Op het moment dat letters of tekens vies worden, kan het zijn dat deze moeilijk leesbaar zijn. Zorg er daarom voor dat de gevelreclame schoon blijft, dit laat namelijk ook een goede indruk achter bij voorbijgangers!