Tips voor sollicitaties

Vul je sollicitatie succesvol in met deze tips voor sollicitaties. Solliciteren op taken kan repetitief en tijdrovend worden. Vermijd het saboteren van je kansen op succes op zoek naar een baan, omdat je niet volledig gericht bent op het correct invullen van je sollicitatie. Veel werkgevers gebruiken sollicitaties om potentiële werknemers te screenen en te beslissen over de volgende stap in het wervingsproces. Het kan nodig zijn om een sollicitatie in te vullen wanneer je solliciteert naar een vacature of wanneer je wordt opgeroepen voor een sollicitatiegesprek (Bron: rondomwerk.nl).

1. Neem de juiste documenten met je mee/lever de juiste documenten in

Je hebt een kopie nodig van je laatste cv, je vacaturelijst, de vacature of beschrijving, je sofi-kaart, adressen en telefoonnummers van vorige werkgevers en salarisgegevens om de sollicitatie goed te voltooien.

2. Lees de instructies zorgvuldig door

Bijna de helft van alle sollicitanten volgt de aanwijzingen niet. Neem de tijd om alle instructies te lezen en bekijk de volledige toepassing voordat je begint met het invullen. Dit voorkomt herhalende informatie of het neerzetten op de verkeerde plaats.

Volgende aanwijzingen is een fundamentele vaardigheid die werkgevers zoeken, door het zorgvuldig volgen van de instructie richtingen kan je onmiddellijk aantonen dat je vaardigheid hebt voor deze baan.

3. Schrijf leesbaar en controleer details met nauwkeurigheid

Vul de applicatie netjes en leesbaar in. Controleer of je de juiste telefoonnummers en e-mailadres hebt opgeschreven. Gebruik de juiste afstand en hoofdletters.

4. Zorg ervoor dat je arbeidsverleden correct is

Controleer de namen van je voormalige werkgevers, hun adressen, je data van tewerkstelling en andere arbeidsbemiddeling zijn allemaal correct.

5.Geef referenties als dat gevraagd wordt

Houd je referentielijst klaar om op te nemen in uw aanvraag. Meer informatie over het selecteren van je referenties en hoe je iemand vraagt om een referentie voor je te zijn kan je terugvinden bij www.rondomwerk.nl.