Uw kostbaarheden veilig opbergen

locker 4

Het is belangrijk om uw kostbaarheden veilig op te bergen. Dat kan gaan van sieraden en juwelen, tot contant geld of zelfs objecten met hoge sentimentele waarde. Is de losse plank onder het bed nog steeds een oude favoriet, of kiest u beter voor een dure, ijzersterke kluis? Het hangt natuurlijk allemaal af van de waarde die u zelf toeschrijft aan deze objecten en de veiligheid van de locatie waar de losse plank, kluis of locker met cijferslot zich bevindt.

Safety deposit box

Wie erg kostbare voorwerpen wil opbergen, maar zelf geen behoefte heeft aan een peperdure kluis, kan er voor kiezen om die kostbaarheden bij de bank te laten bewaren. Veel banken bieden een service waarbij kleine kluisjes gebruikt kunnen worden om persoonlijke items in te bewaren, binnen in de goed beveiligde kluis van de bank. Zo’n zogenaamde safety deposit box is niet groter dan een schoendoos, en één of meerdere van deze kluisjes kunnen voor onbepaalde tijd gehuurd worden. U bent dan zelf in het bezit van de sleutels die toegang geven tot de kluisjes en moet deze ook zelf meenemen. Uw spullen blijven dus veilig opgeborgen zolang u voor de safety deposit box  betaalt.

Openbare lockers

Een andere, nog goedkopere mogelijkheid is een openbare locker met cijferslot. U vindt deze vaak op openbare plaatsen waar veel kruisverkeer is, zoals luchthavens, campussen en treinstations.  In dit geval betaalt u eenmalig voor het gebruik van de locker, waarna u een pincode kan instellen. Let wel op: dit soort kluizen blijven maar voor een bepaalde tijd vergrendeld! Dat staat meestal aan de binnenkant van de deur vermeld, en soms is de gebruiksduur afhankelijk van het tarief, zodat u zelf kan bepalen hoelang u de locker in gebruik neemt.  Maak de kluis dus tijdig leeg, anders loopt u het risico dat uw kostbaarheden worden weggehaald.