Volg de opleiding pedagogisch coach

Volgens de wet is het verplicht dat iedere kinderopvang een pedagogisch coach in dienst heeft. Hij of zij dient als ondersteuner en coach om de kleine kinderen te helpen met het behalen van een specifiek doel. Deze coaching heeft als doel de medewerkers in de kinderopvang verder te helpen die op hun beurt de kinderen weer verder helpen. Lijkt het vak van pedagogisch coach je wel iets? Volg dan de opleiding tot pedagogisch coach via TC Academy. Hier leer je specifiek wat er komt kijken bij je taken als pedagogisch coach en kun je de theorie die je hier hebt opgedaan meteen gebruiken in de praktijk. Je inschrijven voor de opleiding is zo gedaan en voor je het weet ben je gediplomeerd in het vak wat je het liefste zou doen.

Hoe ziet de opleiding pedagogisch coach eruit?

Bij de opleiding pedagogisch coach bij TC Academy leer je alles qua kennis en praktijkervaring wat er belangrijk kan zijn in jouw rol in de opvoeding van kleine kinderen. De opleiding is bedoeld als post hbo-opleiding, dat wil zeggen dat je de opleiding volgt als je al een hbo hebt gedaan op het gebied van pedagogisch medewerker, maar je je meer wilt verdiepen in het coaching onderdeel. Bij deze opleiding focus je je op het begeleiden van pedagogische medewerkers in de kinderopvang en hoe zij op de juiste manier hun ervaring kunnen gebruiken om de kinderen te helpen. Tegelijkertijd sta je niet los van de kinderen zelf, want je observeert de kinderen om meer inzicht te krijgen in de verstandhouding tussen deze en de medewerker. Indirect kijk je dus mee hoe de hulp aan het kind verbeterd kan worden.

Met deze opleiding kom je snel aan de bak en zijn de doorgroeimogelijkheden reuze. Wil je zelf de opleiding pedagogisch coach volgen, zoek dan contact op met TC Academy en word ook expert op het gebied van kinderen en de pedagogiek die zij nodig hebben.