Voordelen van geld beleggen in goud

Steeds vaker wordt geld beleggen in goud een optie voor investeerders. Het is een van de mogelijkheden die u heeft, wanneer u uw spaargeld wilt laten renderen. Het komt regelmatig voor dat de rente op de bank wordt overtroffen door het rendement op de beurs. Zeker in een periode waarbij het economisch zeer goed gaat. De vraag is hoelang deze periode aanhoudt! Als uitweg voor een economisch mindere fase kiezen veel beleggers voor een investering in edelmetalen als goud en zilver, of een spaarrekening bij de bank. Het voordeel van geld beleggen in goud is het feit, dat de prijs van goud vaak relatief constant blijft. Zo neemt het economische risico af.

Mogelijkheden bij geld beleggen in goud

Er zijn verschillende manieren om geld te beleggen in goud. Denk bijvoorbeeld aan online aanbieders van goudcertificaten. Hierbij krijgt u een papieren bewijs van uw investering, waarna u dit op ieder gewenst moment kunt verkopen. Een alternatief voor een online investering in goud is het aanschaffen van fysieke goudstaven. Deze goudstaven dient u zelf te beheren en kunnen op ieder moment verkocht worden, mits het goudwisselkantoor in de buurt geopend is.

Een nadeel aan het beheren van fysiek goud is het feit, dat het goud gestolen kan worden. Zo is uw investering niets meer waard! Online wordt uw investering bij veel aanbieders gedekt door de Nederlandse Bank. Op de website van een aanbieder vindt u of dat ook voor die specifieke aanbieder van beleggingen in goud geldt.