Waar moet je op letten als je jouw geld in crypto gaat beleggen?

Geld beleggen lijkt in deze tijd met hoge inflatie en lage rente een vereiste om geen koopkracht te verliezen. Veel jongeren kiezen ervoor om in crypto te gaan beleggen, vanwege de toegankelijkheid en kans op hoge opbrengsten. Voor een klein bedrag kan men al beginnen en door de hoge prijsvolatiliteit bestaat de kans op een hoge winst. Het is echter wel belangrijk om de gevaren van beleggen te onthouden en jezelf er zo goed mogelijk tegen de beschermen. Zeker als het over cryptocurrencies gaat, aangezien daarin de risico’s groter zijn dan bij het beleggen in aandelen. 

Kans op hoge winst heeft ook een slechte kant

Zoals ik eerder al vermeldde, kan er met beleggen in cryptocurrencies veel winst worden gemaakt door de hoge prijsvolatiliteit. Deze prijsvolatiliteit zorgt er echter ook voor dat iemand zijn geld snel kan verliezen. Waar dit risico misschien nog voor de hand ligt, zijn er nog meer risico’s die minder voor de hand liggen. Voor het begrijpen van alle risico’s is het handig om de site van Yieldt te bekijken. Hierop staan namelijk risico’s die door beginners (zoals ik) snel over het hoofd worden gezien. Zo stond er op deze site een handige tip over het gebruik van hardware wallets.

Bescherm jezelf tegen diefstal

Het gebruik van zulke hardware wallets kan namelijk een groot verlies voorkomen. Het komt namelijk wel eens voor dat crypto beurzen worden gehackt en er crypto wordt gestolen van de accounts. Op het moment dat jouw account wordt getroffen, is de kans groot dat je met lege handen achterblijft. Door de anonimiteit in de cryptomarkt is het lastig om de gestolen crypto terug te halen en de daders te pakken. Daardoor blijven de getroffenen vaak met de gebakken peren zitten. Het bekijken van de beste hardware wallets om je crypto op te bewaren is daarom een slimme zet voor een cryptobelegger.