Wat betekent de afkorting AGV

AGV 5

AGV geeft in google veel resultaten. Zo geeft het resultaten als: Aardappelen, groente en vlees, alleen is dit niet wat er hier bedoelt wordt. Ook kan het worden gebruikt als de afkorting ‘als gevolg van’ maar ook dit is niet wat er nu bedoeld wordt. Wat hier bedoelt wordt met AGV is Automated Guided Vehicles, een voertuig wat geautomatiseerd is en door een ingewikkeld en speciaal gebouwd programma bestuurd kan worden.

Dus wanneer er in de technologie de afkorting AGV wordt gebruikt, bedoelen we niet aardappelen, groente en fruit, maar bedoelen we Automated Guided Vehicles!

De bedoelingen en functies van een AGV systeem

Wanneer er een AGV systeem geschreven wordt, wordt dit voor een bepaald soort voertuig gedaan. Zo moet een AGV systeem doelgericht geschreven worden en kan niet hetzelfde AGV systeem precies gebruikt worden voor andere voertuigen. Als deze systemen namelijk geschreven worden met het doel om pallets te vervoeren maar het wordt vervolgens in een geautomatiseerde stofzuiger gestoken, dan kan dit voertuig duidelijk niet functioneren en duidelijk niet de taken verrichten waar het apparaat voor gemaakt zou zijn.

Een stofzuiger met het systeem van een palletmover gaat namelijk geen pallets kunnen vervoeren, zo mist het de armen om een pallet op te tillen en zal het niet stofzuigen.

Zijn AGV systemen de toekomst

Tegenwoordig wordt er veel geautomatiseerd. Zo zijn er plannen voor supermarkten die vulploegmedewerkers willen vervangen door geautomatiseerde robots die de producten in de supermarkt uit hun hoofd kennen. Kassamedewerkers die bijvoorbeeld worden vervangen door zelfscans in plaats van lijn kassa’s. Dit laat al zien dat er veel ontwikkeling is in de technologie en dat er banen worden vervangen door robots in plaats van mensen. Dit is voor werkgevers namelijk veel goedkoper en efficiënter.

AGV systemen zijn ook gemaakt om machines makkelijker te maken en zo te creëren dat het geen mens nodig heeft om het te besturen. Simpelweg, AGV systemen zullen zeker onderdeel uitmaken van de toekomst.