Wat is een bokwiel?

Bokwiel

Wanneer je een kar gaat maken zijn er verschillende wielen waar je uit kunt kiezen. Zo moet je eerst gaan bepalen waar je de kar voor gaat gebruiken, hoeveel gewicht er in de kar komt en ook of je de kar binnen of buiten moet gaat gebruiken. Dit is allemaal belangrijk omdat dit een rol zal spelen met het soort wiel dat je gaat kiezen. Een ding is wel zeker. Je zult minimaal twee wielen nodig hebben die moeten kunnen bewegen, maar de andere twee kunnen dus vast zijn. Hier kun je dus een bokwiel voor gebruiken. Wanneer je hiervoor kiest, zul je zeker een stabiel wiel hebben. Het mooi is dus ook dat het wiel geen kant meer op kan. Natuurlijk zal het wil wel rollen, maar niet op de andere manier om zijn as draaien. Dit zal er onder andere voor zorgen dat de kar minder zal gaan zwenken.

Goede lagers

Het is ook belangrijk dat je een bokwiel kiest met goede lagers. Dit zal er dan voor zorgen dat je een wiel hebt dat goed rolt en dus niet stroef is. Dit is namelijk erg vervelend en kost dan ook een stuk meer energie. Waar je dan wel op moet letten is dat je ook iets van een rem nodig zak hebben. Als je bijvoorbeeld een zwaar beladen kar hebt, zal dit moeilijk tot stilstand komen. Kijk hier dus goed naar voor je de wielen besteld en dus een kar in elkaar gaat zetten.

Bokwiel

Voor of achter?

Dan heb je bij een bokwiel ook nog de vraag of je deze voor of achter wil monteren. Wanneer je deze achter monteert krijg je het idee van een winkelwagen. Dit is een fijne manier van sturen en zal er dus ook voor zorgen dat je een zeer stabiele kar krijgt.