Wat moet je kunnen als human resource manager?

human resource management

Als je de opleiding human resource management hebt afgerond, dan kun je aan de slag als human resource manager. Als human resource manager is het belangrijk dat je van wanten weet. Het is belangrijk dat je verschillende skills in huis hebt. Welke skills moet je in huis hebben? Dat lees je hier! Jouw bedrijf op zoek naar interim HR?

Vertalen bestuursbeleid

Als human resource manager heb je de taak om het bestuursbeleid te vertalen naar concrete procedures. Het is de bedoeling dat je bijvoorbeeld handboeken opstelt. In deze handboeken staat beschreven hoe een bepaalde taak moet worden uitgevoerd. Ook staat er beschreven hoe je moet omgaan met bepaalde situaties. Het kan zijn dat er beschreven moet worden hoe de interne en externe communicatie moet verlopen. Medewerkers kunnen bij de human resource manager aangeven of er aanpassingen gedaan moeten worden aan het handboek.

Persoonlijke ontwikkeling personeel

Als human resource manager stel je met iedereen van het personeel een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Het is belangrijk dat medewerkers gestimuleerd worden om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Voor het bedrijf zelf is het ook gunstig als medewerkers groeien. Als human resource manager ga je na of medewerkers hun persoonlijke doelen halen. Het kan zijn dat sommige medewerkers bijscholing nodig hebben.

Personeel werven

Als human resource manager ben je verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuw personeel. Je moet dus goed een vacaturetekst in elkaar kunnen zetten. Je moet goed weten naar wat voor soort persoon je op zoek bent. Het is daarnaast belangrijk dat je goed sollicitatiegesprekken kan leiden. Het is namelijk wel belangrijk dat je de juiste persoon voor de functie wordt gevonden.

Reorganisatie en massaontslag

Als human resources manager sta je soms ook voor niet leuke beslissingen. Het kan zijn dat je bedrijf in zwaar weer verkeerd, en dat er ontslagen moeten plaatsvinden. Als human resource manager is het belangrijk dat je hier mee kunt omgaan. Het gaat om de baan van mensen, de klap zal groot zijn.

Communicatief sterk zijn

Als human resource manager is het belangrijk dat je communicatief bent. Je moet dagelijks met veel mensen overleggen, praten en advies geven. Je moet goed kunnen luister en interpreteren.