Wat voor werk past bij mij? De gids voor werkzoekende mensen

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden als je nadenkt over wat voor soort werk bij je past. Je vaardigheden, interesses en waarden zijn maar een paar van de dingen die je kunnen helpen om je opties te beperken en een carrière te vinden die goed bij je past.

Vaardigheden

Denk na over de vaardigheden die je hebt en hoe je die in een baan zou kunnen gebruiken. Heb je sterke communicatieve vaardigheden? Ben je goed in het oplossen van problemen? Heb je ervaring met bepaalde software of apparatuur? Bedenk hoe je vaardigheden van pas zouden kunnen komen in verschillende soorten banen.

Interesses

Denk na over de dingen die u graag doet. Werkt u graag met mensen of werkt u liever alleen? Werkt u graag met uw handen of werkt u het liefst met uw verstand? Werkt u graag binnen of buiten? Uw interesses kunnen u aanwijzingen geven over wat voor soort baan goed bij u zou kunnen passen.

Waarden

Denk na over de dingen die belangrijk voor u zijn. Wilt u een baan die uitdagend is en u de mogelijkheid biedt nieuwe dingen te leren? Wil je een baan waarin je een verschil kan maken in de wereld? Wil je een baan met veel verantwoordelijkheid? Uw waarden kunnen u helpen uw opties te beperken en een carrière te vinden die bij u past.

Zoek een baan met veel vrijheid

Ga opzoek naar een baan waar niet veel op je vingertjes word gekeken wat een vrij gevoel geef zoek bijvoorbeeld naar vacature groenvoorziening en hoveniers of vacatures tractorchauffeur dit zijn banen die veel vrijheid bieden. Dit zijn echter maar 2 voorbeelden van bedrijven met veel vrijheid! Sommige mensen voelen zich onwijs prettig in de buitenlucht en het gevoel van vrijheid vinden zij ook fijn.

Bedankt voor het lezen!