Zo creëer je de beste website voor zoekmachines

Bij het ontwerpen van je website is het belangrijk om rekening te houden met zoekmachines. Je wilt namelijk graag zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komen te staan, want je krijgt dan meer gratis websitebezoekers. Maar hoe optimaliseer je je website nu voor zoekmachines? In dit artikel vind je de beste tips voor zoekmachinevriendelijk webdesign Den Bosch.

Webdesign Den Bosch

1. Maak je website mobielvriendelijk

Inmiddels zijn mobiele telefoons niet meer weg te denken uit onze samenleving. Steeds meer mensen doen hun computer of laptop ook de deur uit en bezoeken internet alleen nog via hun telefoon. Het is daarom ook heel belangrijk dat je website geschikt is voor mobiel gebruik. Zoekmachines waarderen dit enorm, omdat dit het gebruiksgemak verhoogt.

Je website wordt op een mobiele telefoon veel kleiner en alles moet dan nog wel goed leesbaar en klikbaar zijn. Controleer daarom hoe je website eruit ziet op verschillende beeldschermen en maak hem mobielvriendelijk.

2. Zorg voor een snelle laadtijd

Webdesign Den Bosch

Een groot deel van je bezoekers haakt waarschijnlijk af als het te lang duurt om een pagina te laden. Het is ook niet erg gebruiksvriendelijk. Aangezien zoekmachines hun gebruikers graag de beste gebruikservaring bieden, scoren websites met een snelle laadtijd hoger. Daarom is het belangrijk om je laadtijd te optimaliseren.

3. Creëer een duidelijke navigatiestructuur

Je wilt natuurlijk graag dat zoekmachines al je pagina’s indexeren, want zo kom je vaker in de zoekresultaten te staan en ben je op meer zoektermen vindbaar. Zorg daarom voor een duidelijke navigatiestructuur, zodat zoekmachines gemakkelijk alle pagina’s van je website kunnen indexeren. Het verhoogt tevens het gebruiksgemak, wat zoekmachines ook kunnen waarderen.