Authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap wil zeggen dat jij geheel uit eigen beweging ervoor wilt zorgen dat een bedrijf gaat groeien. Groeien in de zin van het behalen van een goede omzet, maar ook groeien in de zin van medewerkers die samen kunnen werken voor hetzelfde doel. Al een tijd ben ik teamleider van een groep medewerkers. Het belang is dat iedereen met elkaar door dezelfde deur kan gaan, anders is het mogelijk om problemen op de werkvloer te krijgen. Als leidinggevende moet je hier meteen bovenop zitten zodra je merkt dat er iets op de werkvloer afspeelt. Doe je dat niet, dan kan het probleem van kwaad tot erger worden.

Authentiek leiderschap

Training in authentiek leiderschap

Omdat ik als leidinggevende heel soms twijfelde aan mijn eigen ik, heb ik besloten om aan een training bij Coerage deel te nemen. Hier worden de trainingen met de hulp van paarden gegeven. Een paard beschikt over een zeer hoge en emotionele intelligentie. Paarden hebben volgens een bepaalde rangorde een plaats in een groep. Dit kan je vergelijken met de functies binnen een bedrijf. Dat paarden in deze training gebruikt worden is dan ook een logische en een zeer mooie ervaring. Voor mijzelf heeft deze sessie een zeer duidelijke invloed gehad. De twijfels die ik voorheen had, zijn verdwenen en hebben plaats gemaakt voor een standvastige ik.

Door mijn houding op de werkvloer te verbeteren is het contact met de medewerkers een stuk soepeler gegaan. Mensen durfden met vragen of klachten naar mij toe te komen en daar was ik best wel blij over. De gezellige sfeer op de afdeling is hierdoor terug gekomen.