Je boeiboord hout vervangen hoeft niet vaak

Bijna alle huizen in Nederland zijn voorzien van boeiboorden. Deze opstaande randen langs de rand van het dak of langs de dakgoten hebben nogal wat te verduren. Zeker boeiboord hout moet regelmatig gecontroleerd worden. Zo voorkom je lekkage en rottend hout. Heb je gekozen voor kunststof boeiboorden? Dan heb je er verder geen onderhoud meer aan. Toch kiezen veel mensen expres voor boeiboord hout. Dit kost misschien wat extra tijd en werk, maar het is de moeite waard. Houten boeiboorden kunnen aangepast worden in de stijl en de kleur van het huis.

Boeiboord hout vervangen?

Het kan zomaar zijn dat je, bij je jaarlijkse controle, ontdekt dat je boeiboord hout op z'n eind is. Dat het is gaan rotten en dat het niet meer te herstellen is. Om een boeiboord hout te vervangen heb je maar weinig nodig: boeidelen van hout en RVS bevestigingsmateriaal. Ook het juiste gereedschap is van belang. Bij het vervangen van een boeiboord hout is ook de hoogte een belangrijke factor. Je boeiboorden vervangen gaat niet als je op een ladder staat. Je hebt daar een goede, stevige steiger voor nodig. Ook lukt het je, over het algemeen, niet om de boeiboorden alleen te vervangen. Daar kun je wel wat handige handjes bij gebruiken.

Voor je de boeidelen bevestigt

Het is niet alleen belangrijk om de juiste maat boeidelen en het juiste bevestigingsmateriaal aan te schaffen, je moet er ook nog eens alles aan doen om te voorkomen dat het hout al snel weer vervangen moet worden. Hiervoor is het van belang dat je het hout behandelt voor je het bevestigt. Je geeft het hout van te voren één laag verf en laat deze goed drogen. Hierna kun je de boeidelen bevestigen met het RVS bevestigingsmateriaal. Je maakt de gaatjes dicht en kunt de boeidelen nog één of twee lagen verf geven. 

Waar bestel je dit hout?

Wil je boeiboord hout bestellen, dan hoef je daar niet voor naar de bouwmarkt. Je bent dus ook niet afhankelijk van de voorraden van de lokale bouwmarkt. Je bestelt de boeidelen gewoon online. Hiervoor hoef je alleen maar even een account aan te maken en je bestelling te plaatsen. Je bestelling kan bij je thuis of op je klus worden afgeleverd, maar je kunt er ook voor kiezen om de boeidelen op te halen in het afhaalcentrum. Hiervoor hoef je niet al te veel te reizen. Er zijn maar liefst 48 afhaalcentra in heel Nederland, dus er is er altijd een bij jou in de buurt.