Gebroeders Nijssen is een specialist in metaalbewerking

Gebroeders Nijssen uit Eindhoven is een bedrijf waar alles draait om de geavanceerde werkplaats voor metaalbewerking. Of een klant nu een gat in een stuk metaal wil hebben, een blokje messing schuin afgezaagd wil hebben, een kapot metalen onderdeel in een oude productiemachine opnieuw wil laten maken of op zoek is naar een technische partner die voor hem de complete assemblage van een product kan verzorgen; bij Gebroeders Nijssen kan het allemaal. Vooral als het om metaalbewerking gaat is alles mogelijk. In de werkplaats staat al het gereedschap dat nodig is voor professionele metaalbewerking.

Metaalbewerking met state-of-the-art gereedschap

De trots van de werkplaats van Gebroeders Nijssen is een vlakbed computergestuurde CNC freesmachine. Daarmee kan koper, aluminium en messing in elke denkbare vorm worden gefreesd. Frezen wil zeggen dat met een draaiende beitel materiaal uit een stuk metaal kan worden geslagen. Op die manier worden metalen producten of halffabricaten met hele complexe vormen gemaakt. Frezen gebeurt heel nauwkeurig, vaak tot op een honderdste millimeter. Het is dus mogelijk om als specialist in metaalbewerking exact passende producten te maken. Doordat de CNC freesmachine computergestuurd is kunnen er ook series worden gemaakt van producten die exact dezelfde vorm en afmetingen hebben. 

Specialist in metaalbewerking

De CNC freesmachine is niet de enige machine voor metaalbewerking in de werkplaats. Als specialist in metaal kun je niet zonder kolomboormachines, lintzagen, draaibanken, diverse soorten slijpmachines, lasapparatuur en gereedschap om metalen platen te knippen. De geavanceerde laser is ook een echt pronkstuk. Die wordt gebruikt om uit dikkere platen staal, rvs en aluminium vormen te snijden. Deze machine is geschikt voor staal tot een dikte van 20 millimeter. RVS kan tot 10 millimeter worden gelaserd en aluminium tot een dikte van 6 millimeter. De laser kan vormen uit een plaat snijden op basis van een tekening.