MyDrive Connect installeren op je computer/laptop

Wellicht heb je weleens gehoord van de software van MyDrive waarmee je de versie van je TomTom-applicatie kunt updaten tot de meest recente. Om deze software te gebruiken en updates te installeren, heb je echter iets nodig: de MyDrive connect.de besturingssystemen Mac, Windows XP, Windows 7 en Windows 8 kunnen MyDrive connect downloaden en installeren. Hier lees je meer over hoe dat in zijn werking gaat.

Installatie MyDrive Connect Mac of Windows

Om MyDrive Connect te gebruiken, moet je deze dus installeren. Dit kan dus op bovengenoemde besturingssystemen, maar onderling kan verschil zijn tussen de installatieprocedures. Over het algemeen zullen deze echter overeenkomen, de verschillen zullen miniem zijn. Let wel: niet alle TomTom toestellen werken op MyDrive. Er is dus een mogelijkheid dat je apparaat alleen met TomTom Home werkt.

Installatieprocedure

Allereerst moet je ervoor zorgen dat na de eerste twee schermen, je gps niet meer gekoppeld is aan je computer of laptop. Daarna kun je beginnen aan het installatieproces. Je gaat hier eerst akkoord met de licentieovereenkomst en je kiest een installatiepad. Vervolgens kun je een aantal voorkeuren aangeven: wil je dat MyDrive Connect automatisch start wanneer je de computer opstart en wil je handmatig of automatisch updates downloaden? Je geeft je voorkeuren makkelijk aan door de opties aan te vinken of door juist de vinkjes te verwijderen. Als je hierna op OK klikt, zal MyDrive installeren.

Account aanmaken

De volgende stap is een account aanmaken. Ook dit is makkelijk gedaan met het doorlopen van een aantal eenvoudige stappen. Je dient een account aan te maken of in te loggen met oude gegevens van een TomTom. Wanneer je een account hebt aangemaakt en hebt ingelogd, Moet je connectie maken met je computer of laptop. Vervolgens is het enige wat rest nog het toestel toevoegen aan MyDrive Connect. Dit is alles: je navigatiesysteem wordt automatisch herkend en je krijgt een melding dat je deze veilig kunt loskoppelen.

Updates

Wil je het navigatiesysteem updaten? Dan moet je het systeem aanzetten en aansluiten via de usb-kabel aan je laptop of computer. MyDrive wordt nu automatisch gestart. Gebeurt dit niet, dan kun je MyDrive zelf starten door op het pictogram te klikken dat je vindt in het Windows- of Apple-menu. Log in op je account en klik op view updates. Je kunt hier aanvinken welke updates je wil installeren. Klik vervolgens op update ;selected; om deze installaties uit te voeren.

Extra informatie

Je weet nu alles over MyDrive Connect. Er is nog slechts één ding waar je rekening mee moet houden: wanneer je de software of updates installeert via een slechte WI-FI connectie, kunnen er ernstige problemen ontstaan. Daarom is het verstandig updates en software te installeren via een vaste internetverbinding.