Persoonlijke lening afsluiten – Wat is het?

Wat is een persoonlijke lening precies? Wij vertellen je in dit artikel meer over wat het precies is, wat de voordelen zijn en wat bijvoorbeeld ook de verschillen zijn ten opzichte van een doorlopend krediet. We beginnen met de kenmerken van een persoonlijke lening.

Kenmerken persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening moet je denken aan de volgende zaken: de rente die je betaald staat maandelijks vast. De looptijd waar binnen je lening afgelost moet zijn staat vast. Het bedrag dat je ontvangt wordt in één keer gestort op je bankrekening. Tot slot betaal je maandelijks hetzelfde bedrag dat wordt opgebouwd uit zowel rente als aflossing.

Wat zijn de voordelen?

Nu je de kenmerken weet, wil je natuurlijk ook de voordelen van een persoonlijke lening afsluiten weten. Het allergrootste voordeel van een persoonlijke lening is dat je gewoon precies weet wanneer je klaar bent met het aflossen van je lening. Zo zul je nooit tegen verassingen aan lopen en weet je precies wanneer je bent verlost van de last om terug te betalen.

Nadelen persoonlijke lening

Uiteraard heeft een persoonlijke lening afsluiten ook zo zijn nadelen die het met zich meebrengt. Zo kan je bijvoorbeeld niet makkelijk eerder beginnen met het aflossen, hier kun je zelfs zomaar een boete voor krijgen. Verder kun je het leenbedrag ook niet aanpassen. Indien je opeens meer geld nodig hebt en meer geld wil bij lenen is dit meestal niet mogelijk en moet je een hele nieuwe aanvraag in gaan dienen.