Voordelen van een van interimmer

interimmer

Een interimmer is iemand die tijdelijk werkt voor een organisatie om een specifieke taak uit te voeren of om tijdelijke capaciteitsproblemen op te lossen. ZZP’ers worden vaak ingehuurd vanwege hun specifieke kennis en ervaring in een bepaald vakgebied, om een project te leiden of om een tijdelijke vervanging te zijn voor een medewerker die met verlof is of ontslagen is. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden die het inhuren van een tijdelijke kracht heeft. Zo weet je precies wanneer het handig is om een tijdelijke kracht in te huren of iemand op de loonlijst te zetten. Het inzetten van flexibele krachten kan je veel geld opleveren en je veel ruimte bieden binnen je bedrijf.

Tijdelijke kracht zonder langdurige verplichtingen

Een interimmer wordt vaak ingehuurd voor een bepaalde periode, variërend van enkele weken tot enkele maanden tot soms zelfs een jaar of langer. Deze mensen werken op basis van een tijdelijk contract en worden betaald op basis van de uren die ze werken of op basis van een projectprijs. Als er geen uren zijn hoeft er niet betaald te worden en ook als de ZZp’er ziek is hoef je als bedrijf geen ziektekosten te betalen. Daarmee heb je wel de lusten en niet de lasten van vast personeel. Voor veel bedrijven is het inhuren van tijdelijke krachten erg handig om specifieke projecten tot een goed einde te brengen.

Interimmer als zelfstandige kracht

Een interimmer is een zelfstandige professional die werkt als freelancer of als zelfstandige zonder personeel (zzp’er). Hij/zij is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen administratie, zoals het afsluiten van een verzekering en het doen van belastingaangifte. Daarmee neem je over het algemeen een gemotiveerde kracht aan voor een tijdelijke opdracht. Soms werkt iemand via een interim-bureau, dat hem/haar inhuurt en vervolgens detacheert bij de opdrachtgever. Op die manier worden de officiële zaken goed geregeld en loop je geen risico bij het inhuren van een flex kracht.

Flexibele krachten die een frisse blik geven

Een interimmer is vaak populair omdat het mensen zijn die flexibiliteit bieden aan organisaties die behoefte hebben aan tijdelijke ondersteuning. Het zijn ondernemers die een andere kijk hebben op zaken en daarmee brengen ze nieuwe inzichten en kennis in de organisatie en kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan de groei en ontwikkeling van jouw bedrijf. Je haalt kwalitatieve mensen in huis die je kunnen helpen met slimme oplossingen. Je kunt specialisten inhuren voor specifieke projecten of generalisten die breed inzetbaar zijn binnen de organisatie. Het kan gaan om het vervangen van mensen die ziek zijn of met verlof of om een tijdelijke baan waar je geen vaste mensen op wilt inzetten.

Interimmer om bergen werk te verzetten

Een interimmer kan bergen werk verzetten en zal dat ook zeker doen. Omdat hij/zij voor zichzelf moet zorgen en niet standaard salaris krijgt overmaakt is de ZZP’er goed gemotiveerd en zal hij/zijn er alles aan doen om de opdracht naar volle tevredenheid uit te voeren. Dat is voor beide partijen uiteindelijk het beste.