Een alarmsysteem met meldkamer, hoe werkt dat?

Een alarmsysteem met meldkamer stuurt binnenkomende meldingen uit het alarmsysteem door naar een meldkamer. Meldingen zoals overval, brand en inbraak worden doorgestuurd naar een meldkamer zodat hier zo snel mogelijk op gereageerd kan worden. De aanwezige centralisten in een meldkamer zijn getraind om samen met jou en de benodigde hulpdiensten, een noodsituatie op te volgen en om deze op te lossen

Voordelen van een alarmsysteem met meldkamer

Een alarmsysteem met meldkamer is een uitermate goede en effectieve manier om jezelf en anderen te beschermen tegen verschillende zaken. Je kunt hierbij denken aan je gezin, maar ook bijvoorbeeld aan je werknemers. Een bewaking op afstand biedt een permanente bescherming tegen inbraak, indringing, vandalisme brand en meer. De meldkamer is ten alle tijden, op elk uur van de dag te bereiken en kunnen dus altijd direct reageren bij de melding van een alarm. Daarnaast worden ook de hulpdiensten zoals ambulance of politie gelijk ingelicht als dit nodig is. Een meldkamer kan ook het verschil maken tussen een vals alarm en een echt alarm. Zo hoeft een meldkamer alleen in actie te komen als dit echt noodzakelijk is. Je kunt ook een contactpersoon door geven zodat met deze persoon direct persoonlijk contact wordt opgenomen.

alarmsysteem met meldkamer

Is aansluiting bij een meldkamer verplicht?

Nee, een aansluiting bij een meldkamer is bij de wet niet verplicht. Hoewel het niet verplicht is, brengt het wel heel veel voordelen met zich mee. Een meldkamer kan bijvoorbeeld direct in actie komen en contact opnemen met de benodigde hulpdiensten.