Een loopbaancoach opleiding, dat gaat zo!

In deze blog willen we je meer vertellen over het verloop van een loopbaancoach opleiding. Je leert tijdens zo’n opleiding hoe je anderen kunt coachen in hun loopbaan. Zo maak je je cliënten weer gelukkig en stel je hen in staat om plezier te hebben in hun werk, of juist om de nieuwe stap te vinden die ze zelf niet konden vinden. Lees gauw verder, dan vertellen we je hoe dit zit!

Kijken naar de organisatie én het individu

Als loopbaancoach ga je niet altijd één op één met personen aan de slag. Soms werk je juist voor alle medewerkers van een bepaalde organisatie. Daarom leer je tijdens je loopbaancoach opleiding niet alleen hoe je specifieke personen weer in hun kracht kunt krijgen, maar ook hoe je naar de organisatie als geheel moet kijken om de medewerkers weer in hun kracht te krijgen.

Praktisch leren

Bij een goede loopbaancoach opleiding ga je niet alleen met je neus in de boeken zitten. Je leert ook praktische vaardigheden, in de praktijk. Met oefencasussen en andere praktijkervaringen wordt je klaargestoomd voor het werk dat je straks uit gaat voeren. Op die manier ontstaat er een goede, gezonde basis voor jou als loopbaancoach.

Wees voorbereid

Het is wel belangrijk bij een loopbaancoach opleiding dat je een goede basis hebt. Meestal kun je pas beginnen aan zo’n opleiding indien je al een enigszins relevante vooropleiding hebt gevolgd. Anders is de stof te specifiek en kun je er niet meteen induiken.

Zo gaat dat dus

We hopen dat je na het lezen van deze blog een goed beeld hebt gekregen van de manier waarop een loopbaancoach opleiding verloopt. Overweeg je om zo’n opleiding te gaan volgen? Indien het je leuk lijkt raden we het zeker aan. Het is een prachtig beroep!